חשוב טוב יהיה טוב – האומנם?
כל הנאמר כאן הוא מהחוויה וההתנסות שלי, וכל אחד ואחת מוזמנים לקחת מה שמתאים לכם ואת השאר לשחרר..
אדם בד"כ לא מבקש ולא מזמין לחיו קשיים, מחלות, הרס עצמי ומערכות יחסים הרסניות
ד"ר ברוס ליפטון, חוקר תאי גזע משנות השבעים, מסביר את התפתחות המחלות ביחס לפוטנציאל הגנים שאיתם האדם נולד. הגנים הם פוטנציאל, לכל גן יש עשרות אפשרויות שבהם הוא יכול להשפיע על המערכת האנושית. ומה שקובע את ההשפעה בפועל בכל זמן נתון זו הסביבה והפרשנות שלנו לחוויות שאנו פוגשים מבלי שכיוונו באופן מודע את דרכנו.
ובעניין חשיבה חיובית יש לברוס לפטון התייחסות מבוססת מדע.
חשיבה חיובית חשובה לצורך יצירת שינוי חיובי מודע, אך החשיבה החיובית לבדה לא תמיד מספיקה ליצירת השינוי החיובי שאנו רוצים, וזאת מפני שהתכנות האוטומטי של האמונות שלנו נוצר בד"כ עד גיל שבע, ויחד עם זאת אנו לא מודעים לאמונות המתקבעות ומנהלות אותנו באופן אוטומטי כאשר אנו לא עושים בחירה מודעת בהווה, אך כמובן ברוב הזמן אנו פועלית בעזרת המערכת האוטומטית שלנו, כי אם הדברים לא היו כך איך היינו יכולים לנהוג ולדבר עם אדם נוסף? כיצד הינו יוצאים מהבית למכולת ויכולים לחשוב על היום שהיה, שיבוא, מערכות יחסים או רעיון חדש בקשר למשהו ששמענו?
ולמה חשובה ההבנה של התהליך?
מפני שאם שמענו שבעבור כסף צריך לעבוד קשה, ואמונה זו התקבעה אצלנו, ללא שינוי האמונה, נחיה את חיינו במעגל של עבודה קשה בעבור הכסף שאנו מרוויחים,- [ שאלה ] עד כאן מי מסכים עם ההנחה הזו?
מה אם שמענו והפנמנו מבלי משים את המשפט: מהמחלה הזו אי אפשר לצאת טוב? זו מחלה איומה. במקרה כזה יתכן ולא נראה את כל האנשים סביבנו שמחלימים, ומרגישים שבזכות המחלה הם צמחו והתפתחו למקום שאולי לא היו מגיעים ללא חווית המחלה.
לזיהוי והכרת האמונות שמנהלות אותנו יש שיטות רבות, אני משתמש גם ב"מסע הנשמה", וכאן המקום לשאול האם בטוח שקימת נשמה ואם כן מהי נשמה? הדרך הכי בסיסית להסביר את מהות הנשמה זה : הנשמה זו האמת שלי, וכמובן גם האמת זה לא נושא פשוט, במקורות מדברים על האמת והאמת לאמיתה, את האמת ניתן לפרש ואילו האמת לאמיתה זו המהות הפנימית שלנו, זה קול המצפן, לפעמים אנו מזהים ידיעה ברורה שמגיע מבפנים ולא קשורה לחשיבה, אינטרסים או סדרי עדיפויות, זהו קול הנשמה... קול שקיים בכל זמן בין אם אנו פנויים להקשיב או לא...
כמובן קימות שיטות רבות לזיהוי ותכנות מחדש של האמונות שמנהלות אותנו באופן אוטומטי ממקום מושבם בתת מודע כגון קינסיולוגיה, סיי קיי, NLP ועוד...
כשאני מקשיב לאנשים שהחלימו ממחלה קשה או אפילו ממחלה שנחשבת למחלה כרונית, אני מזה שני נתיבים האחד: המחלים מספר כי הייתה ידיעה פנימית ש, אני אבריא, יצא מזה משהו טוב, אני אעבור את זה בקלות ועוד משפטים מבסוג הזה ..
והנתיב השני בחירה של האדם למצוא את הנתיבים שבהם הלכו אותם אלו שהחלימו ללא קשר לכל מה שנאמר להם לגבי סטטיסטיקות ועוד..
וכאן אני חוזר להבנות של ד"ר ברוס לפטון על החשיבות של הבחירה להיות בהווה ובבחירה מודעת במצבי לחץ ולא להישאב להתנהלות אוטומטית שבדרך ככל מביא עוד לחץ וחוסר אונים...